Atco Projecten
61.jpg Geldershoofd (2007-2009) (13 photos) - Woningcorporatie Rochdale te Amsterdam. De onderzijde van de balkons en galerijen worden rood en oranje geschilderd, door deze kleuren worden de schijven van de verdiepingen benadrukt. Dit ontwerp is in samenwerking met CAS architectuur te Amsterdam gerealiseerd.
30.jpg Laren (2004) (2 photos) - Woningbouwvereniging Laren. De combinatie van nieuwbouw woningen in een oud jasje komt in dit complex naar voren. Dit project was een oefening in de Larense bouwstijl (boerderij).
2.jpg Oud-Loosdrecht (1999) (4 photos) - Particulier. Deze 2 villas staan bij het water en zijn voorzien van een boothuis en kelder. Door deze traditionele bouwstijl met rietenkap passen deze villas (mix tussen traditioneel en jaren 50 stijl) perfect op deze plek.
24.jpg Hilversum (2006) (2 photos) - Fitwell. Uitbreiding en opbouw t.b.v. praktijkruimtes en gymzaal. De vorm is een poging om aan te sluiten op de bestaande architectuur, waarin het daklandschap de meest toonaangevende element was.
27.jpg Hilversum (2005) (2 photos) - De Alliantie Gooi en Vechtstreek. De gevels zijn gereinigd en opnieuw gevoegd. De voegen werden lichtgrijs i.p.v. grijs, voor een frissere uitstraling van het gebouw. Ook de entreehal is verbouwd en de trappenhuizen zijn voorzien van nieuwe vliesgevels.
33.jpg Loosdrecht (2002) (2 photos) - Woningcorporatie Atrium. De woonkamers waren te klein (keukens aan de voorkant). Door deze uitbouw kon makkelijk een eetkamer worden gerealiseerd met toegangsdeur naar de tuinen.
36.jpg Meent (2005) (3 photos) - De Alliantie. Voor de oude (slechte) gevels zijn nieuwe gevels in nieuw metselwerk (met isolatie) opgetrokken. De woningen zijn ook voorzien van nieuwe kozijnen. Door deze drastische verandering van de wijk konden de bezoekers (gasten) de woningen niet meer herkennen.
40.jpg Hilversum (2006) (8 photos) - De Alliantie Gooi en Vechtstreek. De galerijen hebben een golvende vorm gekregen, die niet alleen een esthetische functie heeft maar ook een functionele functie voor de draaicirkel van mindervalide. Door de materiaal keuze krijgt het gebouw een luxueuze uitstraling en door de plint van het gebouw krijgt het complex een statisch karakter.
49.jpg Bussum (1994) (7 photos) - Woningcorporatie Patio te Bussum. De verbinding tussen 2 flatgebouwen door middel van bruggen en een nieuwe lift en gezamenlijke entreehal met binnen tuin.
57.jpg Bussum (1998) (3 photos) - De Alliantie Gooi en Vechtstreek. Dit complex moest worden aangepast naar de huidige toegankelijkheidseisen. Deze woningen zijn annex een verzorgingstehuis. De bestaande galerijen zijn opgevijzeld en balkonhekken zijn vervangen door een vliesgevel.
Atco Projecten